Mini’s

Is volleybal de sport waar uw kind meer van wil weten? Bij volleybalvereniging Dalen kunnen ook jonge kinderen terecht. Dit gebeurt onder de naam CMV (Cool Moves Volley).

Uw zoon of dochter kan 4 keer vrijblijvend meetrainen om te ervaren hoe het is om te volleyballen.

De volleybaltraining vindt plaats op vrijdag in Sporthal ’t Grootveld in Dalen (zaal 3).
17:00 – 18:00 uur | t/m groep 6
18:15 – 19:45 uur | groep 7,8 en middelbare school.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan heel eenvoudig via de site. Ga naar Lid worden voor het aanmelden.

Wat houdt CMV volleybal in?

Voor de jonge jeugd (t/m 12 jaar) heeft de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) een dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een gemakkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel. Wanneer de jeugd Cool Moves Volley speelt is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te spelen.

Het aanleren in de verschillende stappen wordt gedaan in leeftijdscategorieën (niveaus). De speelwijze bij de mini’s is onderverdeeld in zes niveaus. Het begint gemakkelijk met gooien en vangen, vervolgens ligt de focus op de basistechniek van het volleyballen met onder- en bovenhands passen en uit stand smashen. De jongsten zullen bij het begin beginnen en zullen geleidelijk niveaus omhoog gaan.

Meer informatie over CMV en de spelregels en de niveaus kunt u vinden op de website van de Nevobo: 8b CMV spelregels 2022 -2023.pdf (nevobo.nl)

Wanneer spelen we wedstrijden?

Wedstrijden zijn ongeveer eens per 2 á 3 weken op zaterdagochtend. Deze worden in toernooivorm gespeeld. Als volleybalvereniging Dalen organiseren wij een aantal keer in seizoen het mini toernooi in onze sporthal. Resterende wedstrijden worden in andere sporthallen in de regio gespeeld. Het seizoen is verdeeld in twee helften. Teams kunnen dus twee keer kampioen worden in één seizoen!

Voor ouders

Zonder vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Op onze leden wordt een beroep gedaan om een bijdrage te leveren. Denk aan; fluiten en tellen bij wedstrijden, kantinediensten en/of zelfs bestuurlijke functies. Zo heeft iedereen een aantal taken te voldoen gedurende het seizoen. Vele handen maken licht werk, zullen we maar zeggen. Omdat de mini’s over het algemeen erg jong zijn, wordt er een beroep op de “ouders van” gedaan. “Ouders van” worden ingedeeld voor kantinediensten. Dit is hooguit één of twee keer per jaar. Als uzelf niet kunt is het geen probleem wanneer een opa/oma, oom/tante, broer/zus (18+), etc. de dienst overneemt. Ruilen met een andere dienstdoener is ook geen probleem.

Als u verder nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de Technische Commissie.