Mini’s

Wilt u uw kinderen laten sporten en is de keuze van het jonge telg gevallen op volleyballen? Dan heeft u vast veel vragen over hoe alles werkt. Op deze pagina vindt u al veel informatie over onze mini teams binnen de vereniging.

Speelwijze en training

Speelwijze bij de mini’s is onderverdeeld in zes niveaus. Het begint gemakkelijk met gooien en vangen en gaat over in de basis van het volleyballen met onder- en bovenhands passen en uit stand smashen. De jongsten zullen bij het begin beginnen en zullen geleidelijk niveaus omhoog gaan.

Wedstrijden worden op zaterdagochtend gespeeld in een klein toernooi vorm. Dit houdt in dat elk team twee wedstrijden speelt van twee sets per toernooitje. Nagenoeg alle mini teams uit de regio komen naar de sporthal om de wedstrijden te spelen. Als volleybalvereniging Dalen organiseren wij een aantal keer in seizoen het mini toernooi in onze sporthal. Resterende wedstrijden worden in andere sporthallen in de regio gespeeld. Het seizoen is verdeeld in twee helften. Teams kunnen dus twee keer kampioen worden in één seizoen! Per helft worden zo’n 8 toernooitjes gespeeld.

Het trainen van jeugd is heel belangrijk. Dit wordt bij ons gedaan door een zeer enthousiaste groep meiden die zelf binnen de vereniging spelen. Meiden uit zowel Dames 1 en 2 als uit de A’s. Speelsters die zelf uiteraard ook zelf mini zijn geweest en dus van de hoed en de rand weten. Deze meiden worden begeleid door een aangestelde trainster; gezamenlijk worden trainingen voorbereid en uitgevoerd. De trainsters zijn ook gelijk de coaches bij de wedstrijden waardoor er een goede samenhang is tussen wedstrijden en trainingen.

Voor ouders

Zonder vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Op onze leden wordt een beroep gedaan om een bijdrage te leveren. Denk aan; fluiten en tellen bij wedstrijden, kantinediensten en zelfs bestuurlijke functies. Zo heeft iedereen een aantal taken te voldoen in het seizoen. Vele handen maken licht werk, zullen we maar zeggen. Omdat de mini’s nog wel erg jong zijn, wordt er een beroep op de “ouders van” gedaan. “Ouders van” worden ingedeeld voor kantinediensten. Dit is hooguit één of twee keer per jaar. Als uzelf niet kunt is het geen probleem wanneer een opa/oma, oom/tante, broer/zus (18+), etc. het overneemt. Ruilen met een andere dienstdoener is ook geen probleem.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Aanmelden kan heel eenvoudig via de site. Ga naar Lid worden voor het aanmelden.

De trainingsdag en -tijd is vrijdagmiddag 16:30-17:30u.

Als u verder nog vragen heeft, neem dan gerust contact op via de Technische Commissie.