Sportspeeltuin Dalen

  • 20 mei 2024
Gymvereniging Dalen en Volleybalvereniging Dalen slaan de handen ineen en organiseert de komende weken de Sportspeeltuin. De sportspeeltuin is speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. De Sportspeeltuin is een programma waarbij kinderen tijdens de lessen vooral lekker aan het spelen en bewegen zijn, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. De focus ligt dus niet direct op het beoefenen van gym en/of volleybal, maar wel op de grondvormen van bewegen die van belang zijn voor alle sporten. Het doel is om te kinderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen om de motorische ontwikkeling zo breed mogelijk te stimuleren.
Wat gaan we doen?
Balanceren, klimmen, rollen, springen, rennen, gooien en vangen, schoppen, stoeien en bewegen op muziek.
Wanneer?
De sportspeeltuin wordt op vrijdag van 16.00-16.45 in sportpark ‘Grootveld – zaal 3 – georganiseerd op:
– Vrijdag 24 mei
– Vrijdag 31 mei
– Vrijdag 7 juni
Deze middagen kunnen kosteloos door de kinderen (en evt ouders) worden bijgewoond.
Wanneer dit aanslaat wordt de Sportspeeltuin vanaf volgende sportseizoen opgenomen in het lesprogramma van beide verenigingen.