Vernieuwingen in de kantine !

  • 8 oktober 2021

Kom je binnenkort in de kantine voor de derde helft? Dan kun je een aantal vernieuwingen verwachten. Als vereniging vinden we het belangrijk om mee te werken aan een gezonde en duurzame samenleving. Een aantal vernieuwingen hangen daarmee samen. Ook komt er een nieuw kassasysteem en een prijsaanpassing.

Eén van de veranderingen is dat we nieuwe producten krijgen in verband met de ‘gezonde kantine’. Welk eten je aanbiedt en de manier waarop je het aanbiedt, heeft effect op de keuzes van anderen: richting gezond of richting ongezond. Door ervoor te zorgen dat er voor de spelers en bezoekers een gezonder alternatief te vinden is in de kantine wordt ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’. Gezonde(re) voeding hoort bij een gezonde sportomgeving. Ook gaan we statiegeld heffen op petflessen. We zijn dit verplicht en daarnaast vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan duurzaamheid. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de jeugd. Voor de petflessen komen speciale containers bij de kantine. Het verzoek aan iedereen om lege petflessen daarin te gooien want alleen dan krijgen we het statiegeld terug.

Daarnaast komt er een nieuw kassasysteem en een televisiescherm waarop de prijzen staan. Als vereniging zien we ons genoodzaakt om de prijzen iets te verhogen. In de afgelopen jaren hebben we dat niet gedaan. Dat terwijl de inkoopprijzen hoger zijn geworden en we minder kantine-inkomsten hebben ontvangen vanwege de Coronacrisis. Daar staat tegenover dat we overstappen naar kwaliteitsbier: er komt Hertog Jan op de tap!

Deze veranderingen worden binnenkort doorgevoerd. Tot ziens in de kantine!