Volleybalseizoen weer van start !!

 • 25 augustus 2020

Afgelopen seizoen is er een geweest die we niet snel zullen vergeten. Het is een bijzonder seizoen geworden gezien alle ontwikkelingen met betrekking tot het Corona virus. We weten niet hoe het dit seizoen gaat lopen, maar we zijn blij dat (zoals het nu lijkt) de trainingen en wedstrijden gewoon aanvang kunnen vinden. Er zijn wel een aantal regels waar we ons als vereniging aan moeten houden. Vanuit de RIVM zijn de volgende regels opgesteld m.b.t. binnensporten:

 • Er mag weer binnen gesport worden door alle doelgroepen in alle takken van sport.
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1.5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1.5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
 • Publiek mag aanwezig zijn bij wedstrijden. Hierbij geldt dat toeschouwers 1.5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er binnen maximaal 100 toeschouwers aanwezig zijn.

Daarnaast gelden de algemene regels nog steeds:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Vermijd drukte
 • Houd 1.5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)
 • Was vaak je handen.

We snappen dat er vragen kunnen komen over het feit dat in het veld alles mag, maar buiten het veld afstand moet worden gehouden. Er zijn echter landelijk mensen met verstand van zaken die dit beleid hebben opgesteld. We willen jullie dan ook vragen deze regels goed op te volgen, met name buiten de trainingen en de wedstrijden om. Kleedkamers zijn gewoon open, maar maak hier met verstand en volgens de richtlijnen gebruik van. Hetzelfde geldt voor de kantine.

Voor nu een sportief en gezond seizoen gewenst!