Buitenschoolse sportclinics vanaf januari

  • 27 december 2019

Ook dit schooljaar worden er in en om sportpark ’t Grootveld in Dalen sportclinics georganiseerd. De sportverenigingen die actief zijn bij het sportpark hebben de handen ineen geslagen met het doel om bewegen onder jeugd te stimuleren. Kartrekkers in deze zijn Frans de Boer-Knegt van judovereniging Koizumi, Sabine Blaauwgeers van stichting Omnibaan en Marlous Duursma van volleybalvereniging Dalen.
Hoe mooi is het als de jeugd van 6 tot 12 jaar op een laagdrempelige manier met meerdere sporten die Dalen rijk is kennis kan maken? En dat doen we middels het organiseren van sportclinics. De basisschooljeugd vanaf 6 jaar van de BWB school in Dalen, Stidalschool in Dalerveen en Markeschool in Wachtum kunnen zich aanmelden voor diverse sportclinics die gratis worden gegeven. Sporten die aan bod komen zijn: gymnastiek, judo, mountainbiken, hardlopen, tennis, skeeleren, voetbal en volleybal. Na de kerstvakantie gaat de eerste clinic van start, waarbij de gymnastiekvereniging de spits afbijt.
Met veel enthousiasme is dit traject opgestart en daarbij krijgen we ondersteuning van stichting Inwoners aan Zet en 2 jongerenwerkers vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden.