Heren te sterk voor Vonk Coevorden, Dames verzuimen te winnen.

  • 24 januari 2017

De herenvolleyballers van Dalen hebben in sporthal Grootveld in Dalen een belangrijke 3-2 overwinning geboekt op Vonk Coevorden. Dalen neemt daarmee afstand van de degradatiezone. De dames van Dalen konden een mooie come-back helaas niet afronden met een overwinning op Flash Nieuwleusen: 2-3

Dalen H1 –Vonk Coevorden H1: 3-2

Wedstrijden tussen Dalen en Coevorden hebben altijd een speciaal karakter. Afgelopen zaterdag wonnen de herenvolleyballers van Dalen thuis nipt van het hoger geplaatste Vonk Coevorden: 3-2. Dalen had ook voortdurend het initiatief maar zakte na een gewonnen set volgens de overigens uiteindelijk toch wel tevreden coach Ben Heijen te veel in: na 25-22 setwinst in de eerste set volgde 16-25 in de tweede set, en na 25-20 in de derde set volgde 19-25 in de vierde set. Dalen kon vervolgens in de laatste set het best omgaan met de wedstrijdspanning: 15-10. Door de overwinning klimt Dalen uit de degradatiezone naar de 8e plaats met 22 punten uit 12 wedstrijden in de 1e klasse C. Na de twee kampioenschappen en dus promoties in de afgelopen twee seizoenen (Heren 1 van Dalen is daarom genomineerd voor sportploeg 2016 van de gemeente Coevorden) lijkt Dalen zich daarmee dit seizoen goed te handhaven.

Dalen D1 – Flash Nieuwleusen D1: 2-3

De dames van Dalen moesten in de 3e divisie het opnemen tegen kampioenskandidaat Flash uit Nieuwleusen. De eerste sets was het niveauverschil met degradatiekandidaat Dalen ook zichtbaar, Dalen kwam er op de beslissende momenten niet aan te pas: 21-25, 20-25. Flash verzuimde echter in de 3e set door te drukken, en door prachtig verdedigend werk van Sanne Adolfs en vervolgens Melissa Vos won Dalen de 3e set met 26-24. De volgende set zorgden vervolgens routiniers Lyset Koers en Rolien Meijering in samenspel met de zeer goed spelende jonge spelverdeelster Hilde Mepschen voor winst: 25-14. De laatste set echter konden de dames van Dalen niet naar winst doordrukken. Een paar dubieuze arbitrale beslissingen hielpen niet mee en Dalen kon een vroege achterstand niet meer overbruggen: 8-15. Coach Gert Warrink had vooraf voor 2 punten getekend, maar gezien het wedstrijdverloop had hij een overwinning toch wel terecht gevonden. Dalen blijft 11e en voorlaatste met 20 punt uit 12 wedstrijden.