Misschien wel het leukste team van dit moment.

  • 17 december 2016

Dames 2 speelt zich aardig in de kijker. Onder leiding van (plaatsvervangend) Coach Henk Mepschen werd in de kraker tegen VONK een mooi wedstrijd neer gezet. Een fantastische sfeer zowel bij het team als bij het publiek. Een week later werd er nog duidelijk nagenoten van de wedstrijd tegen VONK. In een iets wat slordige wedstrijd winnen de dames nipt van Tjoba. Vorige week werd de draad weer opgepakt met een prima 1-3 zege op vrijdagavond op bezoek bij C.S.V (zwolle). Met fanatisme en veel spel plezier laat dames 2 zien dat ze samen een echt leuk team zijn.

Dalen DS 2 vs. Vonk/Coevorden DS 1 – Gewaagde tegenstanders

Zaterdag 26 november speelde Dalen Dames 2 tegen Vonk Dames 1. Hoewel er in de eerste instantie niet veel tegenstand van Dalen werd verwacht, leverde het damesteam een prachtige prestatie tegen de koploper. De partijen waren erg aan elkaar gewaagd en na de eerste paar minuten was al duidelijk dat het een mooie pot volleybal zou worden. De eerste set verloor Dalen met 29-27. De tweede set werd ook verloren met 29-27. Tijdens beide sets kon Dalen het niet voor elkaar krijgen om gebruik te maken van de setpunten. In de derde set liet Vonk wat steekjes vallen en dit leidde tot winst van Dalen met 25-13. Aan het einde van de vierde set viel de aanval van Eline van Dieen weg evenals de aanval van Bernette Sieben. Dalen verloor de laatste set met 25-23. Bij beide partijen heerste een fanatieke sfeer die duidelijk voelbaar was bij het publiek. Dalen Dames 2 heeft laten zien dat het heel wat in zijn mars heeft.

Nipte zege voor Dalen DS 2

Zaterdag 3 december speelde Dalen Dames 2 tegen Payroll Professionals Tjoba DS 4. Zoals wel vaker voorkomt bij Dalen, zakte het damesteam in de eerste set meteen al af naar het niveau van Tjoba. Lisa Ruinemans maakte haar debuut als spelverdeelster. Tijdens de laatste puntjes nam Hilde Mepschen die rol over. Beide teams speelden erg slordig en de pass kwam dan ook niet goed aan. Aan de kant van Dalen werden erg veel fouten gemaakt, waardoor Tjoba mee kon blijven lopen. Dalen won de set met 25-23. De tweede set was evenals de eerste set slordig. Tijdens deze set gaf Dalen de winst uit handen en won Tjoba met 28-26. In de derde en vierde set zakte Tjoba weg, terwijl Dalen de rust weer had gevonden. Dit leidde tot de winst voor Dalen in de laatste twee sets. De derde set werd gewonnen met 25-19 en de vierde set met 25-21. Hoewel Dalen DS 2 de week ervoor veel potentie heeft laten zien, was dat deze wedstrijd ver te zoeken. Als Dalen blijft oefenen om zich niet te verlagen tot andermans niveau, kan dit team nog voor veel verassingen zorgen.

Dames 2 wint op de vrijdagavond

Vrijdagavond 9 december werd er afgereisd naar Zwolle voor de wedstrijd tegen C.S.V. Dames 2. We verdwaalden in de mega sporthal van het deltion college. Na eerst met eline over de busbaan in zwolle te hebben gereden en bijna een afslag hadden gemist waren we gelukkig aangekomen. Door wat blessure leed waren we niet compleet. We miste Vera onze libero door een feest. Ook miste we Ilse door de operatie aan haar knie en al de eerste maanden niet meer in actie komen. Als vervanging waren Nicole renkema en Moniek Mepschen uit de A’s mee. Onze facebook oproep heeft gewerkt en we willen onze inval coach dan ook bedanken.

We begonnen de eerste set redelijk sterk aan de wedstrijd. Met Hilde op spelverdeling, Bernette op dia, Delane en Anouk op passer loper. En Eline en Rosa op mid. Reserves waren Lisa, Nicole en Moniek. We speelde niet helemaal het spel wat we wouden maar door toch proberen te blijven volleyballen scoorde de nodige punten. Mede door Anouk die een mooie opslag serie had en Delane die op de meest onmogelijke manieren de bal er nog over heen kreeg en scoorde. In een gelijk op gaan de wedstrijd wonnen we 3 belangrijke sets (23-25, 15-25, 25-17, 22-25).

Vanmiddag om 13:15 speelt dames 2 tegen de nummer 10 van de competitie VOLCO. Ondanks dat er niet met een compleet team gestart wordt is winnen een must vanmiddag. Kom Dames 2 dus massaal aanmoedigen!
Dalen DS2 – VOLCO DS2, 13:15