Heren verslaan Thriantha, Dames trekken aan het kortste eind in vijf setter.

  • 21 november 2016

De herenvolleyballers van Dalen boekten afgelopen zaterdag in Dalen een goede 3-1 overwinning op Thriantha uit Schoonebeek. De dames van Dalen moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Sudosa-Desto 3 uit Assen: 2-3

Heren Dalen verslaan Thriantha Schoonebeek: 3-1

Dalen en Thriantha uit Schoonebeek streden in deze streekderby in de 1e klasse om de aansluiting bij de middenmoot. Thriantha is een ervaren ploeg met spelers als Henk Jan Vrielink (ook oud trainer bij Dalen) en Martijn Heerkes (ook spits van voetbalvereniging Dalen). De eerste set ging gelijk op. Enkele goede smashes van middenaanvallers Gert Jan Rotman en Marcel Oosting gaven Dalen uiteindelijk de winst: 28-26. De tweede set verliep ongeveer identiek en ook nu trok Dalen aan het langste eind: 26-24. De derde set was gemakkelijk voor Dalen, de set-ups van spelverdeler Martijn Jongman kwamen op maat en Thriantha was kansloos: 25-10. De 4e en laatste set herpakte Thriantha zich (22-25) waardoor de eindstand op 3-1 uitkwam. Coach Ben Heijen toonde zich na afloop tevreden, ‘we weten gelijk opgaande sets toch naar ons toe te trekken, dat is een kwaliteit! De aansluiting bij de middenmoot lijkt nu definitief gevonden en bovendien is het altijd leuk om een streekderby winnend af te sluiten.’ Dalen staat nu 7e met 15 punten uit 6 wedstrijden.

Dames Dalen verliezen van Sudosa-Desto 3 uit Assen: 2-3

De volleybaldames van Dalen moeten dit seizoen hun vorm nog vinden. Vorig jaar nog subtopper in de 3e divisie, dit jaar vooral strijdend tegen degradatie. Het gemis van speelsters als Jessica Boer, Vera Mulder en Yvonne Meppelink doet zich gelden. Dalen begon tegen het jonge team van Sudosa-Desto 3 uit Assen ronduit slecht: 12-25 en 15-25. Daarna echter herpakte Dalen zich. Door hard werken en de goede setups van spelverdeler Anke Vos werd de 3e set nipt gewonnen: 25-23. Daarna ging het echt lopen, het aanvalswerk van Lyset Koers en Anne Wil Rotman was de Assense meiden veel te veel: 25-19. Daarom was het teleurstellend dat Dalen de wedstrijd uiteindelijk toch weggaf in de 5e set: 12-15. Coach Gert Warrink had graag zijn eerste overwinning gevierd, dit was nu de 4e 3-2-nederlaag. Overigens ziet hij wel vooruitgang: ‘het gaat elke week beter, het gaat om de puntjes op de i – en soms ook een tikje geluk’. Dalen staat nu voorlaatste met 8 punten uit 7 wedstrijden.