De ene nederlaag na de andere.

  • 30 november 2016

De beide eerste teams van Volleybalvereniging Dalen leden zaterdag op Sportpark Grootveld in Dalen een nederlaag. Dames 1 ging in de 3e divisie opnieuw met 3-2 ten onder, tegen Oostermoer uit Gieten. De heren van Dalen moesten in de 1e klasse met 4-0 hun meerdere erkennen in MSK uit Musselkanaal.

Dames Dalen kunnen niveau niet vasthouden

Dames 1 van Dalen is er dit seizoen nog niet in geslaagd om tot winst te komen. Al vier keer werd er met 3-2 verloren, en ook dit weekend was dit de einduitslag, tegen middenmoter Oostermoer uit Gieten. Dalen begon overigens sterk aan de wedstrijd. Onder aanvoering van Nienke Ties en de hard smashende Lisa Dijkstra werd Oostermoer in de eerste set overlopen: 25-15. Ook de tweede set was voor Dalen, er werd hard gewerkt en spelverdeler Anke Vos kon haar setups goed kwijt: 25-20. Hierna echter sloeg het beeld compleet om. Dalen werd slordig en liet Oostermoer in het spel komen: 11-25. Dit beeld zette zich helaas door in de vierde en vijfde set. Coach Gert Warrink poogde met tactische time-outs en wissels het tij nog te keren, maar Oostermoer was los en Dalen had geen antwoorden meer: 7-25, 3-15. Dalen blijft voorlaatste met 10 punten uit 8 wedstrijden.

Musselkanaal verslaat heren Dalen op ervaring

Heren 1 kreeg bezoek van het hooggeplaatste MSK uit Musselkanaal, een ervaren en uitgebalanceerd team. Het verschil was ook de hele wedstrijd zichtbaar. Het gemiddeld jonge team van Dalen liet prachtige dingen zien, spelers Matthijs Meijer, Gert Jan Rotman en Arjan Westerhof maakten aanvallend prachtige punten en libero Patrick Jongman weet onmogelijke ballen toch nog terug te krijgen. Maar MSK bracht meer constante kwaliteit, de hele wedstrijd door en maakte daarmee het verschil: 18-25, 21-25, 12-25 en 19-25. Dalen staat nu achtste met 15 punten uit 6 wedstrijden.