Dalen MA1 wint streekderby al in 2e set

  • 30 november 2016

Dalen vs Vonk, de streekderby van het volleybalseizoen.

Een wedstrijd met gauw meer belading dan een andere. De ranglijst van de hoofdklasse gaf aan dat op papier het team uit Dalen duidelijk de overhand zou hebben. Echter de afgelopen 2 wedstrijden van Dalen tegen Ritola en Sudosa-Desto gingen met 4-0 verloren. Ook kampt het team van Dalen met vervelende enkelblessures van Sam (al weken uit de running) en Julia, welke vorige week uitviel in de eerste set van de wedstrijd tegen Sudosa.

De basis bestond dus nog maar uit 7 speelsters, vandaar dat Ilse gevraagd was om er deze wedstrijd bij aanwezig te zijn. Met de volgende speelsters werd de wedstrijd aangevangen: Marloes en aanvoerster Nicole op de passer/loper positie, Floor en Manon op hoofdblok, Moniek op diagonaal en Marit nam de spelverdeling weer voor haar rekening. Dalen begon sterk aan de set en nam direct, mede door sterk serveerwerk een ruime voorsprong van 6 punten. Na de time-out van Vonk werd deze voorsprong echter weer uit handen gegeven. Hoewel Vonk met de aanval niet heel veel druk zette op de verdediging van Dalen kwam de pass vaak niet goed aan. Vonk kon weer bijkomen echter de dames van Dalen kreeg de rallypassing beter bij Marit waardoor de eigen servicebeurten veel punten opleverde. Hierdoor werd de set toch met dikke cijfers gewonnen, 25-16.

De 2e set begon Kim op de plek van Marloes, de rest van het team bleef ongewijzigd. Al gauw werd duidelijk dat Vonk haar strategie had aangepast. In plaats van doorzichtige prikballen werd er meer aangevallen en ook de servicedruk werd verhoogd. Hierdoor kwam Dalen nogal in de problemen en kon Vonk aan het begin van de set een voorsprong pakken. En hoewel Dalen keer op keer weer terugkwam was het vonk die keer op keer ook weer een voorsprong kon nemen. Het spel van Dalen oogde rommelig. De passing op de serve van Vonk liep moeizaam en aanvallen werden maar weinig rechtstreeks gescoord. Na weer een achterstand kon Dalen in een hectische eindfase van de 2e set weer terugkomen op gelijke hoogte en boven de 20 liep de score telkens gelijk op. Vonk kreeg nog 1 setpunt maar die werd niet benut, ook Dalen kreeg die kans maar kon ook niet scoren. Op de stand 27-26 mocht Manon vervolgens serveren en deze kon door Vonk niet meer terug worden gebracht. Een moeizame maar wel belangrijke zege van de 2e set voor Dalen.

De derde set kwam Ilse in het veld voor Floor en begon Dalen sterk aan deze set. De winst in de 2e set had zijn vruchten afgeworpen, Dalen speelde iets vrijer en bij Vonk was het verlies hard aangekomen. Dalen pakte net als in de eerste set (weer door sterk serveerwerk) een voorsprong. En hoewel Vonk toch nog terug kon komen en even aan kon klampen was het spel van Dalen toch beter. Kim en Nicole scoorden lekker aan de buitenkant, terwijl invalster Ilse de ballen lekker inhakte op midden. Manon was vaak de koningin van de taktiek met mooie prikballen waar Vonk geen antwoord op had. Moniek was veelal scorend met haar aanvallen achter de 3 meter. De 3e set viel ook ten prooi aan Dalen met 25-16.

De laatste set verschoof Kim naar de diagonaalpositie en kwam Marloes er weer in op buiten. Floor verruilde haar plek op de bank weer voor een plek in het veld en Manon mocht naar de kant. De winst van de wedstrijd was natuurlijk al binnen maar Dalen wilde graag ook de laatste set naar zich toehalen. En dat ging gemakkelijk, de serve aan Dalense kant was sterk en ook aanvallend werd er mooi gescoord. Een korte set die het 5e punt binnenhaalde, een duidelijke 25-13 was de uitslag.

Een 4-0 dus voor meiden van Dalen welke zich in de 2e set een grote dienst hadden bewezen door die te winnen. Volgende week spelen we wederom thuis, dan tegen Tjoba. Op papier een lastige tegenstander welke slechts 3 punten minder heeft dan de meiden van Dalen. Dalen kan de support goed gebruiken, komt allen!

Marcel Oosting