Dalen MA1 stuurt SUDOSA MA4 puntloos terug naar Assen

  • 6 oktober 2016

 

DALEN: Op 1 oktober mocht Dalens oudste jeugdteam hun eerste thuiswedstrijd spelen tegen de bezoekers van Sudosa-Desto. In de eerste competitiewedstrijd werd er al met 4-0 afgerekend met Doles en in deze wedstrijd moest maar blijken hoe de dames van Dalen dit maal konden presteren.

Nicole Renkema (nog steeds uitgeschakeld door blessureleed) was niet aanwezig in het veld maar uiteraard wel op de bank om het team de nodige bemoedigingen te geven. De eerste set werd aangevangen met Marit op spelverdeling, Moniek op de diagonaal, Manon en Sam op de passer/loper positie en het duo Floor/Julia nam de hoofdblokkering voor hun rekening. Marloes en Kim startten aan de kant om samen met Nicole het team aan te moedigen.

De eerste set startte vrij rommelig. Dalen begon niet erg scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een gelijk oplopende score in punten. Want hoewel Dalen duidelijk betere kwaliteiten bezat kon dit niet leiden tot een voorsprong. Dit door veel persoonlijke fouten in serve en passing. Na toch een voorsprong van 4 punten halverwege de set leek het goed te gaan lopen maar dankzij een serveserie van Sudosa liepen de gasten in en konden ze zelfs een voorsprong pakken. Gelukkig voor Dalen liep aan het einde van de set de pass weer iets beter en werd de foutenlast naar beneden gebracht. Julia werd veel in stelling gebracht door Marit en kon met een paar mooie punten een gat trekken welke niet meer kon worden gedicht door Sudosa. Dit resulteerde in een 25-21 winst voor Dalen.

De 2e set werd gestart met hetzelfde 6-tal als de eerste. De dames startten beter aan deze set dan de vorige en kon meteen al een klein gaatje slaan. De passing verliep alweer stukken beter waardoor Marit ook meer kon variëren. Moniek kon naast haar 3-meter aanvallen nu ook aan het net worden bereikt en met succes. De hele set liep Sudosa achter de feiten een en dit resulteerde in een vrij eenvoudige setwinst (25-17).

Marloes mocht in de 3e set starten op de plek van Manon. Dalen ging meer los in deze set, het geloof was er en dat uitte zich vooral in de aanval. Waar Sudosa weinig kon scoren ging het Dalen een stuk beter af met harde aanvallen welke ternauwernood of helemaal niet terug kon worden gebracht. Kim nam halverwege de set de positie van Moniek waar. Marloes viel op met een sterke servicepass wat mede resulteerde in een duidelijke winst van de 3e set. Met de cijfers 25-13 gingen de teams weer wisselen.

De laatste set werd gespeeld met dezelfde 6 als de 3e was geëindigd. Marit mocht beginnen met serveren en deed dit met verve. Sudosa had geen antwoord op haar servicepower en keek meteen al tegen een ruime achterstand aan. Ook het verdere spel van Dalen bleef sterk. Alle dames konden aan het net scoren en toen ook Sam ballen ging prikken in het gat bij Sudosa was er voor de bezoekers geen verdedigen meer mogelijk. Na weer een sterke serveserie van Marit aan het eind van de set was het op 24-10 Kim, die op aangeven van Marit, het laatste punt kon scoren.

Een echte dieselwedstrijd voor de meiden van Dalen. De complimenten van de trainer/coach aan alle dames. Op naar aankomende zaterdag tegen Rovoc in Roden!

Marcel Oosting