Een waardige seizoensafsluiting voor Dames 1

  • 24 april 2016

Dames 1 heeft het seizoen afgesloten met een knappe overwinning op de Groningse studenten van Donitas. Hierdoor is het team van scheidend coach Bart Hoeijenbosch op een keurige vijfde plaats geëindigd in de derde divisie Noord, net boven Donitas.

Afgelopen weekend speelde Dames 1 de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De ambiance was sfeervol in sporthal Grootveld Dalen vanwege enkele voorafgaande kampioenshuldigingen: heren 1 was voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen geworden, en mini’s 1 zelfs voor de vierde keer in vijf seizoenen – een mooi succes voor de jeugdopleiding! De dames, dat niet kon beschikken over de zieke libero Sanne Adolfs, en van Donitas 4 maakten er vervolgens een mooi rechtstreeks duel om plaats 5 van. De eerste set was duidelijk voor Donitas, dat vooral verdedigend Dalen de baas was: 25-16. In de tweede set herpakte Dalen zich en trok na een gelijk opgaande strijd uiteindelijk aan het langste eind (25-23). Daarmee was de weerstand van Donitas gebroken. De derde set ging met 25-13 gemakkelijk naar Dalen. En aan het eind van de 4e set (25-21) kregen de afscheid nemende jeugdige speelsters Yvonne Meppelink en Vera Mulder de hun toekomende publiekswissel van coach Bart Hoeijenbosch. De coach, die zelf ook afscheid nam, vond de overwinning op Donitas verdiend en een mooie afsluiting zijn trainersperiode bij Dalen.