Heren 1 opnieuw kampioen!

  • 18 april 2016

Voor de tweede achtereenvolgende maal zijn onze herenvolleyballers erin geslaagd het kampioenschap binnen te slepen. Vorig jaar promoveerde heren 1 naar de 2e klasse, het kampioenschap van afgelopen weekend betekent promotie naar de 1e klasse.

Kampioenschapspunten

De mannen van coach Johan Jongman stonden bepaald niet voor een eenvoudige opgave. Uit bij nr. 3 VVE’86 (Erica) moesten in de laatste wedstrijd van het seizoen minstens 2 wedstrijdpunten worden behaald. Alleen dan zou En Bloc (Veenoord) Dalen niet meer kunnen achterhalen. En VVE’86 was beslist niet van plan Dalen de punten cadeau te geven. Lang zag het ernaar uit dat VVE’86 de eerste set naar zich toe zou trekken. Echter op 24-22 achter hield Dalen het hoofd koel. Midaanvaller Arjan Westerhof stond en handelde op de beslissende momenten goed: 25-27. De tweede set was duidelijk voor Dalen. Onder aanvoering van spelverdeler Martijn Jongman liep Dalen steeds verder uit en bij 24-18 met 6 kampioenschapspunten voor de boeg leek het kampioenschap een feit. De speciale kampioenschapsshirts hingen reeds klaar. Maar tot afgrijzen van spelers, coach en talrijke supporters kwam het kampioenschap er nog niet. VVE trok uiteindelijk de set met 26-24 naar zich toe. Dalen moest zich vervolgens zien te herpakken. Met routinier Egbert Boesjes in het team voor Patrick Jongman pakte Dalen de draad weer op. Deze keer werd een 24-11 voorsprong bereikt, en Dalen had nog 4 kampioenschapspunten nodig om uiteindelijk het kampioenschap binnen te halen: 25-15. De ontlading was vervolgens groot. Dat uiteindelijk VVE’86 de wedstrijd met 3-2 naar zich toe trok was weliswaar jammer, maar deed er eigenlijk niet meer toe.

Bekerfinale 7 mei

Dalen heren 1 speelt overigens 7 mei in Steenwijk ook nog de bekerfinale Heren Noord Oost ‘laag’, tegen Winkhem uit Winsum. Met het behalen van het kampioenschap en het bereiken van de bekerfinale is het seizoen al meer dan geslaagd. Het zou echter natuurlijk prachtig zijn als Dalen ‘de dubbel’ zou kunnen realiseren!