Volleybalheren Dalen versterken koppositie

  • 7 februari 2016

De heren van Volleybalvereniging Dalen deden dit weekend goede zaken. Zelf wonnen ze in de 2e klasse E met 4-0 van het laaggeplaatste Flash Nieuwleusen terwijl directe concurrent Ouvol (Oudleusen) alle punten liet liggen bij Smash uit Beilen. Dalen versterkte daarmee de koppositie, het tweede opeenvolgende kampioenschap komt serieus in beeld. De dames van Dalen verloren in een echte thriller uiteindelijk net van de dames van Smash uit Beilen: 2-3.

Nuttige overwinning

Helemaal vanzelf ging het zaterdagmiddag niet voor de volleybalheren van Dalen in sporthal Grootveld Dalen tegen heren 3 van Flash. Vooral in de eerste set zag het er lang naar uit dat deze verloren zou gaan. Het team van coach Johan Jongman wist echter uiteindelijk de voortdurende achterstand om te buigen in een 25-23 setwinst. Daarna ging het gemakkelijker: Dalen won de volgende sets met 25-16, 25-15 en 25-17. Coach Jongman sprak achteraf van een nuttige overwinning, een goede prestatie als team, zonder dat hij overigens een topprestatie had gezien. Dalen is nu in verliespunten ruim los van concurrent Ouvol: 53 punten uit 13 wedstrijden tegen Ouvol 50 uit 14 wedstrijden.

Thriller

De dames van Dalen maakten er tegen Smash uit Beilen een buitengewoon spannende wedstrijd van. Beide ploegen zijn subtoppers in de 3e divisie A, en het werd ook een zeer gelijk opgaande strijd. De strijd speelde zich de eerste set met name af op mid. Midaanvallers Lyset Koers en Nienke Ties kwamen steeds goed door, maar hadden in verdedigend opzicht geen goed antwoord op de snelle midaanvallen van Smash. Dalen kwam met 16-20 achter maar trok de set uiteindelijk dank zij het spelinzicht van spelverdeelster Jessica Boer met 25-22 naar zich toe. Ook de tweede en derde set ging zeer gelijk op. Dalen kon ondanks een serie prachtige reddingen van libero Sanne Adolfs niet voorkomen dat de tweede set uiteindelijk met 29-27 verloren ging. De derde set was weer voor Dalen: 26-24, dat klaar leek om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het liep echter anders. Dalen verslapte in de 4e set ernstig: via 10-20 naar uiteindelijk 18-25. De 5e set werd vervolgens een echte thriller. Het talrijke publiek genoot met volle teugen. Dalen liep uit naar 13-8, maar ondanks prachtig smash- en blokwerk van Lyset Koers ging de set uiteindelijk met 19-17 naar Smash. Dalen bezet nu de 4e plaats met 43 punt uit 15 wedstrijden.