Volleybalsters Dalen winnen van De Meeuwen Zuidhorn

  • 24 januari 2016

De volleybaldames van Dalen herpakten zich dit weekend na twee nederlagen, met een 3-1 overwinning op de dames van De Meeuwen uit Zuidhorn. Hierdoor behoudt Dalen de zeer verdienstelijke derde plaats in de Derde Divisie A. De heren van Dalen speelden niet omdat VVO uit Oosterhesselen door blessures en ziekte geen team op de been kon krijgen.

Na twee achtereenvolgende nederlagen pakten de dames van Dalen in hun thuiswedstrijd in sporthal Grootveld nu wel weer een overwinning: 3-1 tegen het zeer jeugdige team van De Meeuwen uit Zuidhorn. Dalen begon sterk, maar kon toch niet goed uitlopen, pas na 20-20 maakte midaanvalster Lyset Koers met enkele harde smashes het verschil: 25-22. De tweede set kwamen De Meeuwen er nauwelijks aan te pas, Dalen, nu met Lisa Dijkstra in het team won via 15-10 met 25-16. Een 4-0 overwinning leek nu binnen bereik, maar concentratieverlies leidde tot een snelle achterstand in de 3e set. Weliswaar kon deze vooral onder impulsen van talent Vera Mulder nog bijna worden weggewerkt, maar uiteindelijk ging de set verloren: 23-25. Ook de vierde set verliep aanvankelijk stroef. Coach Bart Hoeienbosch ergerde zich tijdens een vroege time-out zichtbaar aan de gebrekkige comminucatie tussen zijn speelsters. Dat hielp: van 13-12 liep Dalen met name ook door goed spel van Vera Mulder in één keer door naar 25-13. Hoewel het kampioenschap de afgelopen weken uit beeld is verdwenen, handhaven de Dalense dames zich keurig op de derde positie.