Volleyballers winnen moeizaam van Emmen

  • 1 december 2015

De herenvolleyballers wonnen dit weekend thuis moeizaam van Emmen: 3-2. De dames boekten opnieuw een 3-1 zege, deze keer op VIOS uit het Groningse Kolham. Beide teams handhaven zich door deze nieuwe overwinningen in de top van het klassement.

Heren winnen van Emmen

Heren 4 van Emmen had in november alle wedstrijden nog gewonnen. De herenvolleyballers van Dalen maakten een eind aan deze zegereeks. De eerste set was een gemakkelijke prooi voor Dalen: 25-17. Vervolgens kwam Emmen beter in het spel. De tweede set was buitengewoon spannend. Emmen had in het begin van deze set nog geen antwoord op de smashes van aanvallers Mark Hoving en Matthijs Meijer, maar knokte zich uiteindelijk terug tot 24-24. De energie en winstwil van Patrick Jongman was vervolgens beslissend: 27-25. In de volgende sets was Emmen de betere ploeg: 21-25 en 20-25. De vijfde set bracht uiteindelijk toch weer de ommekeer. Opnieuw Mark Hoving zorgde voor een snelle voorsprong, waarna Emmen het opgaf: 15-7. Met de 3-2 zege blijft Dalen koploper in de tweede klasse.

Dames laten opnieuw eerste set liggen

Dames 1 van Dalen herhaalde de wedstrijd van een week eerder, ook nu weer gaf Dalen de eerste set gemakkelijk weg. Het laag geplaatste VIOS 1 het Groningse Kolham wist met name de vleugelaanvallen van Dalen te neutraliseren en won deze set met 19-25. Dalen herpakte zich ook nu weer goed. De goede set-ups van spelverdeler Jessica Boer bereikten nu niet alleen de middenaanvallers Lyset Koers en Nienke Ties goed, maar ook aanvallers Yvonne Meppelink en jong-oranje-speelster Vera Mulder  konden nu goed doorkomen met hun smashes: 25-19. Toen vervolgens Michelle Hoeijenbosch werd ingebracht was het met de weerstand van VIOS gedaan. Dalen won de 3e en 4e set met achtereenvolgens 25-17 en 25-14. De Dalense dames handhaven zich met deze 3-1 zege op de derde plaats in de 3e divisie.