Dalen doet goede zaken

  • 13 december 2015

De volleybaldames van Dalen boekten afgelopen zaterdag een keurige 4-0 overwinning op Tjoba uit Klazienaveen. Hierdoor handhaven de dames zich in de kopgroep van de derde divisie. De heren van Dalen wonnen hun wedstrijd ook, met 3-1 van Smash uit Beilen, en behouden met die overwinning hun koppositie.

Volleybalsters winnen met 4-0

Dames 1 van Dalen heeft dit seizoen grote moeite met de eerste set. In slechts één van de zeven wedstrijden werd deze tot nu toe gewonnen. Afgelopen zaterdag ging de start evenmin gemakkelijk. Veel opslagen bereikten hun doel niet. Lang ging het daarom gelijk op tegen Dames 2 van Tsjoba, maar bij 16-16 was Dalen voldoende warm gedraaid en pakte nu de eerste set wel: 25-18. Daarna gaf Dalen de wedstrijd niet meer weg. Libero Sanne Adolfs speelde een sterke wedstrijd. Midaanvaller Lyset Koers was voor de Tjoba-dames in het blok vrijwel onpasseerbaar. En dat gecombineerd met het goede aanvalsspel van Melissa Vos en het opslaggeweld van Nienke Ties maakte dat Dalen zich soepel naar een 4-0 overwinning speelde (25-18, 25-20, 25-16). Het is spannend in de kop van de derde divisie. Dalen leidt nu met 34 punten, maar Veendam en Bedum staan er qua verliespunten beter voor en Oranje Nassau en Donitas (beiden uit Groningen) en Smash uit Beilen volgen op zeer korte afstand.

Heren 1 komt een punt los

De heren van Dalen speelden zaterdag tegen het lager geplaatste Smash uit Beilen. Smash speelde de eerste set verrassend sterk, kwam van een snelle achterstand van 8-5 goed terug en trok de set naar zich toe (21-25). Aan het eind van deze set bracht coach Jongman zijn nieuwe versterking Arjan Westerhof in. Weliswaar kon hij het verlies van de eerste set niet voorkomen, maar hij bleek de volgende sets wel degelijk een versterking. De pass werd beter, evenals het aanvalsspel, waarbij spelverdeler Martijn Jongman zijn buitenspelers Matthijs Meijer en Mark Hoving vaak goed in stelling bracht. Smash moest het antwoord de verdere wedstrijd daarom volledig schuldig blijven: 25-14, 25-10, 25-12. Arjan Westerhof, die zijn eerste wedstrijd in 5 jaar speelde, mocht met een goed blok het winnende punt scoren. Dalen 1 behoudt door deze winst de koppositie in de tweede klasse E met 38 punten. Heren 1 van Ouvol uit Oudleusen volgt op één punt.