Fijne feestdagen

  • 24 december 2015

Ten eerste willen wij als vereniging iedereen prettige feestdagen en een goed uiteinde van 2015 wensen. Voor ons als vereniging en de volleybalsport een mooi en sportief jaar.

Nationale hoogtepunten

Een jaar waarin Nederland dit zomer op vier unieke locaties het WK beachvolleybal organiseerde en aan het eind van september ook nog het EK dames volleybal. In een spannende beachvolleybal finale in Den Haag werden Nummerdor/Varenhorst tweede. Na een iets minder spannende EK finale maar wel een fantastisch toernooi kregen de oranje dames ook een zilveren medaille. Deze mooie prestaties hebben de sport zeker een goede boost gegeven.

Ons jaar

Het jaar begon gelijk gezellig met het oliebollentoernooi, het jaarlijkse 2 tegen 2 toernooi voor alle leden. Verder zijn er in de eerste helft van het jaar door de vereniging volleybalclinics georganiseerd voor kinderen van de basisschool in Dalen. Vanuit ons oogpunt zijn deze zeer geslaagd te noemen. De kinderen hebben het erg leuk gevonden. We eindigden het seizoen 2014/2015 met maar liefst 8 kampioenen! Wat natuurlijk goed gevierd werd op een zeer gezellig eindeseizoensfeest. Dat dit jaar georganiseerd werd door dames 1. Veel verschillende ludieke verkledingen passeerden de revue. Ook in de zomer bleven onze leden actief. Toen de hal op slot ging, werden de beachvolleybal spullen uit de kast getrokken. Op de beachvelden naast onze sporthal werd met veel plezier en fanatiek door onze leden gebeacht.

Voorafgaande aan het nieuwe seizoen wordt het jeugdvolleybalkamp georganiseerd. Dit jaar niet zoals voorgaande jaren naast de sporthal, maar op een nieuwe locatie. Het minikamp heeft dit seizoen plaatsgevonden op groepsaccommodatie ‘Klein Drenthe’. Dit om ééntonigheid te voorkomen en omdat het slapen in tenten ’s nachts erg koud was. Ook was het minikamp anders van opzet qua activiteiten. De jeugd heeft dit jaar o.a. zelf marshmallows kunnen bakken bij een groot kampvuur en heeft zich zeer goed kunnen vermaken op de zeepbaan.

Met veel enthousiasme en fanatisme gingen onze teams in september van start in het nieuwe seizoen. Een goede start kunnen we wel zeggen. Nu halverwege het seizoen staan de meeste teams in de top 5 en een aantal daarvan is serieus kandidaat voor de kampioenstitel. Met trots kunnen we nu al zeggen dat we een kampioen hebben. Mini 1 is afgelopen zaterdag (19-12-15′) kampioen geworden! We hopen dat meer teams het voorbeeld gaan volgen in een sportief 2016.

Op bestuurlijk niveau is er ook wat veranderd. De voorzittershamer is van hand verwisseld. Hannes Hidding is voorzitter af en Jan van Selm is onze nieuwe voorzitter. Alles wat wij als vereniging doen komt niet vanzelf. Hiervoor willen wij onze vrijwilligers en leden die zich ingezet hebben dit afgelopen jaar hartelijk bedanken! Onze dank gaat ook uit naar de sponsoren die ons weer gesteund hebben dit jaar.

Nogmaals aan iedereen: fijne feestendagen en alvast een gelukkig en sportief 2016 toegewenst!

kerst Dalen