Volleybalteams Dalen winnen thuiswedstrijden opnieuw

  • 22 november 2015

Zowel de dames- als de herenvolleyballers van Dalen wonnen zaterdag hun thuiswedstrijden opnieuw. Beide teams blijken dit seizoen thuis moeilijk te verslaan. Door de overwinningen blijven de dames en de heren van Dalen bovenin hun klasse meedoen.

Belangrijke rol damescoach

Coach Bart Hoeijenbosch speelde zaterdag met enkele geslaagde wissels en een paar goed getimede time-outs een belangrijke rol in de 3-1 zege die de dames van Dalen boekten op het lager geplaatste Dovo/Hujades uit het Friese Doezum. Dalen begon de wedstrijd slap en ongeconcentreerd. De Friezinnen maakten daar goed gebruik van: 20-25. Ook de tweede set speelde Dalen niet sterk, maar vooral de vechtlust van Melissa Vos hield Dalen in de race. Vervolgens bracht Hoeijenbosch de jeugdige Vera Mulder in en Dalen trok de set naar zich toe: 25-21. De derde set werd een gemakkelijke prooi voor Dalen, dat met het inbrengen van Yvonne Meppelink nog aan smashkracht won. Michelle Hoeijenbosch serveerde de set uitgekookt uit: 25-16. De laatste set dreigde Dalen weer in te zakken, maar Bart Hoeijenbosch hield zijn dames met een vroege time-out goed bij de les. Toen hij aan het eind van de set een tweede time-out net te laat aanvroeg in de ogen van de scheidsrechters was dat het signaal voor Nienke Ties om de set dan maar in hoog tempo uit te serveren: 25-17. Met de 3-1 zege klimt Dames 1 weer naar de 3e plaats in de 3e divisie.

Heren 1 Dalen pakt draad weer op

De herenvolleyballers van Dalen speelden tegen heren 3 van DAC uit Dedemsvaart. Vooraf werd – na de nipte nederlaag van vorige week – op een 4-0 overwinning gerekend. Dat werd het uiteindelijk ook, maar niet zonder slag of stoot. De eerste set werd nog vrij eenvoudig gewonnen: 25-20, Dac had geen antwoord op de variatie van de sterk spelende spelverdeler Martijn Jongman. De tweede set ging tot 15-15 gelijk op, maar mede door enkele sterke smashes van Mark Hoving won Dalen toch: 25-18. De derde set speelde Dalen matig, maar was uiteindelijk net de gelukkigste: 27-25. Ook de 4e set was lang moeizaam. Egbert Boesjes hield Dalen in de race en de lengte van Gert Jan Rotman gaf uiteindelijk met enkele goede blocks de doorslag: 25-21. De volleybalheren van Dalen handhaven zich door deze 4-0 overwinning op de eerste plaats in de 2e klasse.